IntegGral Önismeret - B Kovács Zoltán

Expandmenu Shrunk


Test és Lélek Integrációja

Vajon mi lehet fontosabb, mint a szív-tér megnyitása és a testi-lelki harmónia elérése az életünkben?

Kicsi a különbség, mégis inkább úgy lenne helyesebb, hogy a „szív-tér megnyílása”… mert hát rendszerint nem elégséges hozzá csupán a „megnyitás akarása”, mégis jó törekedni rá. Ha van ismeretünk e jelentős fejlődésbeli fordulópontról – tudatos gyakorlás szándékával a megnyílás előbb-utóbb elérhető. Azt mondom tehát, hogy még fontosabb képben lenni arról, hogy mik az ismérvei, milyen változások állnak mögötte és mik a következményei ennek a lényeges fordulópontnak. Vegyük hát sorra, bontsuk kicsit szét, mivel jár a Szív-Tér Megnyílás:

– Mi lehet kívánatosabb, mint olyan kapcsolatokban élni, ahol feltétlen szeretet áramlik a partnerek között, szívükből képesek egymást energetikailag megérinteni, támogatni, inspirálni, gyógyítani, sőt távolságtól függetlenül érezni egymást, üzenni egymásnak? Amelyben a szeretet nem csereüzlet, kikényszerített odafigyelés, vagy kötelesség tárgya, hanem jókedvű, empatikus, segítőkész áradás a Másik, a Minden és Mindenki felé?

– Mi lehet fontosabb az életünkben, mint játszma nélküli kapcsolatokban élni, ahol nem kell szerepeket játszani? Amikor észrevesszük magunkban, ha negatív spirálba fordul a hangulat, észleljük, hogy mikor és mitől kezdett el romlani, és képesek vagyunk szelíden megnevezni, kimondani a Társunknak azt, amire szükségünk volna ahhoz, hogy újra bizakodni, mosolyogni tudjunk, és újra hálateltnek érezhessük magunkat? Amikor az elégedetlenség okát képesek vagyunk felismerni és őszintén kimondani, hogy ne a másiknak kelljen kitalálni mi a bajunk… vagy nekünk magunknak rájönni, hogy miért is kötözködik, vádaskodik, vagy panaszkodik folyton-folyvást valaki a közelünkben.

– Vajon mi lehet még felemelőbb a jó közérzetünk, boldogulásunk szempontjából, mint képesnek lenni a saját finomenergia-állapotunkat folyamatosan érzékelni, szinten tartani, irányítani és tudatosan feltölteni, ha szükség van rá? De nem mások rovására, hanem önmagunk szabotáló én-részeinek meggyógyításával és integrálásával, tudatos energiaáramoltatással tenni azt. Hiszen felelősek vagyunk a saját közérzetünkért, igazából csak mi változtathatunk tartósan rajta. A szívcsakra megnyílása, mint szimbolikus fordulat, az a tudatossági szint, amikor rájövünk erre – immár készek és képesek vagyunk erre.

Mielőtt válaszolnál a kérdésekre és tovább olvasod, nézd meg ezt a videót a szív-koherenciáról, a lélektől-lélekig való összehangolódásról (angolul van, de az animáció szöveg nélkül is érthető):

–  Hát a megvilágosodás az, ami még fontosabb! – vágná rá a választ a spiritualitásba menekülők többsége kapásból a fenti kérdésekre. Sajnos, addig elég hosszú még az út innen is, ha képes vagy már a szív-térből való kapcsolódásra, ami a fentebb leírt folyamaton keresztül vezet. Ennek igen örvendetes állomása a szív-tér megnyílása. Kimondhatjuk, hogy ez a szimbolikus, de egyben valós hatású történés, ami jelzője-jellemzője az összes többi mögöttes folyamatnak – a legjelentősebb fordulópontja felnőttkori életünknek. Sajnos nem tulajdonítunkk neki kellő jelentőséget, nem tanítják az összefüggéseit, csaknem észrevétlenül elvész az ezoterikus kínálat kaotikus bőségében.

Pedig ennek az érzékenységi foknak az elérése a saját élményű önismeret kezdete, érzések és gondolatok, jobb és bal agyfélteke, női- és férfi energiák, sérült személyiségrészek és az egész személyiség integrációja. A testi-lelki összehangolódás a kezdete, a vége pedig a perszonális fejlődési szakasz betetőzése, a wilberi 6-os tudatossági szint elérése, amin keresztül egyben kapu nyílik a transzperszonális szintekhez – a Felsőbb Én megtapasztalásához – a Felébredéshez! Nem más, mint a testi és lelki folyamatok egyesítése, a testérzetek-érzések-érzelmek és gondolatok egymáshoz kötése és saját élményű átélése, majd harmóniába hozása a jelen pillanat szentségében. Az ego megszelídülésének kezdete, az állandó elégedetlenség és játszmázás megszűnése! Ez az egyedüli illúziómentes valóságunk, ami nem az elme emlék- és fantáziaképek közötti, vég nélküli ugrabugrálása, s amelynek káprázatából ez által ébredhetünk fel. Ekkor jövünk rá, hogy a Lélek (a Felsőbb Én) és a személyiségünk tulajdonképen Egy, a magányos egyensúlytalanság érzete csak egy illúzió volt mindeddig. Kevesen ismerik fel, kevesen beszélnek róla, hogy ez milyen fontos fordulópontja a fejlődésnek. 

namasteNem is nagyon kínálnak ilyen tréningeket, vagy ha igen, nem tudatosulnak rajtuk a mögöttes terápiás lehetőségek, hiszen ezen a ponton bizony nem lehet továbbmenni az önmagunkkal való szembenézés, a sérült személyiségrészek kioldása, meggyógyítása és beintegrálása nélkül. Munkás feladat! Könnyebb mindjárt spirituális technikákat tanulni, amelyek ”fájdalommentes, azonnali és végleges” megoldást ígérnek, mert hogy a „legmagasabb szintről oldják ki a sérülést”. Szerinted ez lehetséges? Talán a jóga az egyedüli belső út, amely végigvezetne a folyamaton, de csak akkor, ha annak minden szintjét végigvisszük. Ha azonban csak belekóstolunk valamelyik irányzatába, ami természetesen jó, de sajnos nem biztos, hogy éppen abban felfedezzük fel és tudatosítjuk is az említett fordulópontot. Nem tudatosul a fentiek fontossága, ha csak a gyakorlatok fizikai egészségjavító oldalára figyelünk. És még ha észre is venné valaki magában az új képességeket, nem igazán tudja mire használni, önmaga elakadt részeinek gyógyítására pedig csak véletlenül, és nem célirányos tudatossággal…

Bizony, sok pénzbe és időbe kerülhet, amíg rádöbbenünk arra, hogy a Lélek azért állított elő egy sorsszerű, pszichés traumához vezető szituációt az életünkben, mert éppen annak az átélését és kioldódását szeretné megtapasztalni bennünk és általunk a megnyilvánult világban. Ezért nem elégséges csak spirituális technikákkal kioldani azokat, vagy csak az elméleti önismereti megértésig eljutni, mert ebben még nincs benne a fizikai-érzelmi szintű fájdalmasabb átélés! Minden “testben”, minden szinten végbe kell mennie a kioldódásnak. Ha csak mások “varázsolnak”, “szerelnek” rajtam valamit, vagy tán még el is mondják és megérteni vélem, hogy mitől működök hibásan – abban nincs benne a saját munka, a változás-változtatás mélyről jövő határozott szándéka. Az mindössze egy kis menekülés attól, ami zavar, s így nem lehet tartós. Márpedig a valódi kioldódás megtapasztalása nem más, mint az életünket befolyásoló, tudatalattiba fojtott korábbi sérülések felszínre hozatala és érzésekben való újra átélése. Ez a valaha velünk megtörtént traumák sokszor fájdalmas emlékképekkel végigkísért, kellemetlen érzéseiben újra átélt és egy magasabb tudatossági szinten lezárt tudatosítása, elfogadása és beintegrálása. Elfojtott érzéseink tudatosítása, megértése és „kiterápiázása” a kulcs a személyiség maradéktalan integrációjához.

Szíves figyelmedbe ajánlom, hogy éppen ezen folyamat kiteljesítésén dolgozunk a Tudatos Energiaérzékelés tréningeken. Test és Lélek egyesítését, sérült én-részeink felkutatását, testérzetek figyelését, a tudatos energiaérzékelés és -feltöltés elsajátítását, a csakraenergiákkal való kommunikációt és a szív-tér megnyitását gyakoroljuk ki.

Ennek három napos, sorsfordító programját láthatod a fenti linkre kattintva! Jelentkezni ugyanott lehet a leírás végén. A legközelebbi tréning időpontját, részvételi feltételeit pedig itt találod > Aktuális programok 

Ha úgy érzed, hogy a fenti kérdések megérintettek és időszerűek számodra – tiszteld meg magadat és a Lelkedet azzal, hogy időt találsz és belevágsz egy ilyen tudatos munkába! Kapcsolataid, közérzeted és egészséged javulásában fogod jótékony hatását tapasztalni, de akár az is megtörténhet, hogy kapcsolatba kerülsz a Felsőbb Éneddel egy ilyen hétvégén. „Vezetettséget”, intuitív rálátást és mennyi örömöt nyerhetsz általa!

Ennyi a cél a háromnapos programon, és ebben nincs semmilyen „megváltó” ígéret, hacsak nem az, hogy ezen állapot eléréséhez szükséges átfogóbb tudást és célravezetőbb gyakorlást itt biztosan találsz. És előbb-utóbb sikerül a fentiek megtapasztalása – ez a transzperszonális fejlődés útja és törvényszerűsége. Kapcsolataid javulásának, szebbé válásának, és önmagad lelki gyógyulásának kezdete! Lehet, hogy ezen felül, vagy ahhoz, hogy idáig elmerészkedj – Személyes tanácsadásra is szükséged lehet. Jelezd bátran, ha így lenne!

Szeretettel várlunk!    
%d blogger ezt szereti: