IntegGral Önismeret - B Kovács Zoltán

Expandmenu Shrunk


Energiaáramlás, de hova? – Fiora * 21


Szeretnék többet tudni egy jelenségről, melyet megtapasztaltam, de úgy veszem észre, hogy másoknál is sűrűn előfordul. Kezelhetetlen érzelmeket vált ki, teljes illúziókeltés a szívben és lélekben, az agy pedig hozzágyártja a “valóságot” egész napos ábrándozással.

Más azt mondaná szerelem. Én azt mondom NEM Az. Két ember találkozik, beindul valami az egyikben, a másiknál csak szimpátia, vagy egyszerűen csak kedves a másikkal. A szenvedő fél úgy érzi szétszakad attól, hogy nem történik semmi, az energia ugyan termelődik, de hova, kinek, minek? Hiszen The cocaine detox ification process for cocaine abuse does not often require cocaine detox medications. kölcsönösségről szó sincs!

Hiába a józan ész, a jelen pillanat elkerül, s nem marad más csak a vágyakozás … mely olyan, mint egy lufi. Egyszercsak kipukkan, s az ember föleszmél a kómából.

Mi indítja ezt be? Kisgyerekeknél is ugyanúgy láttam, mint 50 éves asszonynál, aki azt gondolja, hogy a 25 éves fiatalember ugyanazt érzi mint ő. Tiszta szívből bemagyarázza magának.

Vagy csak tele vagyunk nyomógombokkal, melyek bizonyos “lények” számára bármikor megnyomhatóak, s már készül is a finom érzelmi energia? Nyami, nyami.

22 Responses to Energiaáramlás, de hova? – Fiora * 21

 1. Avatar fiora
  fiora says:

  Nem is nézem, hogy mennyi idő telt el a legutóbbi energiatobzódásom óta. Az élet most kislabdát dobott, de figyelek és a ciklikusság lassan kivehető. Viszonylag rövid nyugalmi állapotok után jön egy kiugrás. A nyugalmi állapotban tudok csak magammal foglalkozni,a munkámmal, család, ilyenkor vagyok képes az otthonunkban is tevékenykedni (megvarrnivalók stb.) Aztán jön egy katalizátor (most is egy szikár férfi, nem érdekes, hogy ki, én sem ismerem, csak bemutatkoztunk egymásnak), az energiaszintem megváltozik, felszökik, nyugtalanná válok, képzelgések törnek rám, és napok/hetek mennek el arra hogy a fejemben/testemben élek valami mást is, mint ami a normális. Nem tudom, hogy mit tudnék tenni. Talán semmit. Jóllakottság után éhség, nappal után éjszaka, az élet ciklikus, de bennem ez fájó érzéseket generál, ezért nem tudok úgy tekinteni rá, mintha nem számítana.

 2. Avatar animamarta
  animamarta says:

  Szerintem ez nagyon összetett dolog. Az biztos, h több oldalról kell és lehet megközelíteni. Az egyik oldalról lehet pl. a Zoli 😀 módszerével megközelíteni (bánkódom is,h nem tudok eljutni egy ilyen tréningre, nagyon fúrja az oldalamt), aztán lehet még úgy is harmonizálni, h hetente legalább 3x-4x valami jó kiadósat sportolunk, van akinek a napi jóga, csi-kung …stb. válik be, továbbá pl. kínai orvoslással(amikor már fizikai elváltozásokat okoz az energiák eltolódása) és amit említettem, h asztrológus, numerológus segítségével lehetőséget kapni kívülről látni magunkat. Lehetne még folytatni a sort. Ezek a saját tapasztalataim. Mindenkinek KELL keresni az utakat, amivel harmonizálja magát és egyáltalán nem könnyű. Az is jó, ha esetleg naplót írunk és akár hetek vagy hónapok múltával visszaolvassuk és láthatjuk miben fejlődtünk. Előfordulhat, h nagyon viccesnek találjuk magunkat utólag, h milyen apróságokba öltünk feleslegesen energiát. Az is jól tud ránk hatni, ha átrendezzük a lakást, selejtezünk és figyeljük a hatást. (Én pl. tegnap rendet raktam, ma pedig a sírógörcs kerülgetett mert nem találtam semmit. Így is elsülhet … 😀 ) További szép estét! 😀

 3. Avatar fiora
  fiora says:

  Sziasztok! Profi asztrológus? Lehetséges, hogy van ilyen, de eddig mindenkitől olyat kaptam, amit megszűrt a szűrőjén és úgy jöttem el, hogy hát talán igaz, de…
  Mindenesetre nyitott leszek és figyelek, hogy az utamba jön-e egy ilyen emberke.
  Az energiatermelésem egyelőre megszűnt, az agyam is unalmasnak találja már az egész témát. Ezért is nyitottam azzal a kérdéssel a blogot, hogy mi történik valójában? Írtózatos mennyiségű energiát termeltem kb. 1 hét alatt, ezt tudom. Azt is hogy lemerültem tőle. Egyelőre ennyire jutottam ezzel, de legalább elkezdtem figyelni.

 4. Avatar Hermess
  Hermess says:

  Örülök ha minél többet írtok!
  Jövök majd én is, csak mostanában kevesebb időm jut a honlapra.

 5. Avatar animamarta
  animamarta says:

  Szia Keves Fiora! Látom, h Zolinak címezted a hozzászólást, de ha megengeded írok hozzá pár sort. Nagyon stabil önismereti támpont egy profi asztrológus elemzése, aki esetleg a számmisztikához is ért. Láthatóvá válik, h milyen “csomaggal” érkeztünk. Választ kaphatunk az érzelmi hullámzásokra is. Nem véletlen írtam, én is tudom milyen az :D.

 6. Avatar fiora
  fiora says:

  Kedves Zoli, ha nem gond, akkor a jövőben ide gyűjtöm össze a fenti eseményekkel kapcsolatos tapasztalataimat. Ez az intenzív érzelmi hullám egy nagyon nagy csapda. Kb. 4 nap telt el és már nincs hozzáfűzött érzelem, de az agyam folyamatosan próbál “emlékezni” az érzésre. Fél az intellektusom, hogy egy elvarázsolt energiatöbblettel rendelkező helyzetből visszakerül a normál, kicsit unalmas, de biztonságos kerékvágásba… Mostmár meg tudom csinálni, hogy elengedem a gondolatokat, eddig nem ment, mert erős érzelmek is jöttek vele. Bevallom tinédzser korom óta tartanak ezek az érzelmi viharok, 10-12 személy váltotta ki belőlem eddig, de rövidül az idő amíg szenvedek miatta. Kíváncsian várom, hogy az élet mikor dobja elém ismét a labdát, hogy játszak vele még egy kicsit. :)Kettes, hármas csakra együtt ha beindulnak nagyon erősek. Most is vibrál a hármas, örül szegényke, hogy róla van szó :)

 7. Avatar fiora
  fiora says:

  Akkor valóban nincs tévedés, pont ezt akartam írni :) köszönöm

 8. Avatar Hermess
  Hermess says:

  Kapcsolódhat szeretet az ötödik csakrához is, bár a negyedik. szívcsakránál erőteljesebben jelentkezik. Ugyanis minden páros csakra tudatossági szintje inkább a kapcsolódásról szól, és minden páratlané inkább az önérvényesítésről.
  Csakhogy a szívcsakrában nagyon feltételes szeretet lakik, csak az “enyéimet”, a hozzám hasonlóan gondolkodókat és hívőket vagyok képes szeretni, másokat még nem.
  Torokcsakrában ez a szeretet nem annyira erős, de megengedőbb, elfogadóbb, inkább barátinak nevezhető. Megértem és elfogadom a másságot, a másik értékrendjét is, és ezzel együtt is szeretni tudom. A tolerancia és a szeretet között valahol.
  Ez a szint az önismeret, önmegvalósítás és a demokratikus világkép kezdete. Tágul a szeretet. Féloldalasan fejlődött személyiségnél ugyanakkor ugyanitt lehet a materializmus és ateizmus, az érzések nélküli ráció szintje is.
  Egy mondatban – a torokcsakrás szeretet, ha van, szelídebb és átfogóbb, megértésre, megbocsájtásra képes és több embernek szól, mert kezdi érteni a saját maga tudati működését, és így embertársáét is. Lassan kiemelkedik a játszmázásból.

 9. Avatar fiora
  fiora says:

  Tegnap egy ismerősöm mesélte, hogy olyan “hülye” mostanában, leír valamit, később visszaolvassa és kiderült, hogy mást írt le mint amit akart.
  Ma reggel arra ébredtem, hogy az ötödik csakra, amiről fentebb írtam a torokcsakra. NEM EZT AKARTAM ÍRNI. A szívcsakra a negyedik csakra. Nem hiszem, hogy sima elírás lenne, de miféle szeretet van az ötödik csakrában? Ha tudatalatt csak a tiszta kommunikációra gondoltam, az sem lenne rossz dolog. Ha összejönne egyáltalán.

 10. Avatar Hermess
  Hermess says:

  … hogy ilyen szuperfogékony, lelkes kis csapat jött össze! Megérte a kitartás, hogy végül mégis összejött a tanfolyam Miskolcon.

  Én is köszönöm Neked és Andreának a szervezést!

 11. Avatar Marcsi
  Marcsi says:

  Kedves Zoli! Köszönöm/köszönjük, hogy eljöttél Miskolcra és megtanítottál bennünket egy nagyon különös érzést érzékelni. Igazából nem nagyon találok olyan szavakat, amivel leírhatnám, hogy milyen fantasztikus volt érezni a testünkben történő energia áramlását, átadni egymásnak az energiánkat, szeretetünket. Rám különösen nagy hatással volt a záró nap utolsó pár perce “tisztelem magamat, tisztellek téged…..”. Sajnos nagyon sokan nem mondjuk ki hogy tiszteljük, elfogadjuk magunkat, másokat, pedig szerintem kellene!!!
  Mégegyszer köszönjük ! Mosolygós napot kívánok a csoport nevében is.

 12. Avatar Hermess
  Hermess says:

  A Kezdőlapon láthatod, vagy ha egyből a jobb oldali oszlop első képecskéjére kattintasz, onnan kijön a leírás és minden részlet.

 13. Avatar animamarta
  animamarta says:

  Köszönöm, hogy felvetetted ezt a témát, nekem is jól jött az összes hozzászólást elolvasni, nagyon jót tett. :)

 14. Avatar fiora
  fiora says:

  Mikor lesz energiaérzékelő tanfolyamod? És hol? És mennyiért? :)

 15. Avatar Hermess
  Hermess says:

  Ajánlanám, hogy gyere el egy Energiaérzékelés tanfolyamra, ahol megtanulod irányítani a saját belső folyamataidat, másrészt rendbe rakjuk, hogy a kialakuló érzékenységet a személyiségfejlődésben mire lehet használni és mire nem tanácsos. Hogy ne zavarjon, hanem előnyét élvezd.

  Nem sokan tudják, hogy az energiaérzékelés egy bizonyos tudatossági szinthez kapcsolódik, és nagyszerűen kiegészíti, elmélyíti az önismereti munkát.

  Egyszerű tanács: ha jön az érzés – csak figyeld, és mondd rá, hogy ni-ni, itt jön egy érzés, vagy itt jön egy gondolat, és egyben megy is, ahogyan jött. Akár egy autó az országúton. Nem állítod meg, és nem ülsz bele, hanem csak utánanézel.

 16. Avatar fiora
  fiora says:

  Köszönöm szépen. Nekem sem tetsző dolog, hogy irányítatlan érzések járnak át ilyen intenzitással. Tegnap este Osho trükkjét alkalmaztam: gyere te nyavajás érzés ittvagyok, élj bennem. Rövid idő után visszatér az agyba az egész dolog és beindul az álmodozás, mi lenne ha … beteges időtöltés.

  Aztán próbáltam “belebújni” a másik bőrébe, mi benne az ami engem mágnesként így vonz. Bizsergett az egész testem, főként a baloldalam. Egy idő után ez sem volt kielégítő, abbahagytam. Éjjel aztán végigálmodtam egy csodás együttlétet, melynek a végén ő elsétált, s én tudomásul vettem.
  Nos, ez már lassan inkább egy napló. :) Egy részem nagyon hálás ezekért a tapasztalásokért, mert ez segítség lehet az önismeretben, de mint minden probléma esetében a problémát nem oldhatjuk meg a saját szintjén. Ezért köszönöm a soraitokat, másik szintre emel, más szemszög. Egy idő után nevetséges kis közjátékká válik az egész … ez megy időről, időre, eónokon át. Azzal, hogy ide írok, úgy döntöttem, hogy megszüntem ezt a körforgást. Kinyilatkoztatom, hogy ez az ember csak színtiszta érzéseket fog kiváltani belőlem a jövőben, ami nem más, mint minimum 5. csakrás szeretet. És ez így van!

 17. Avatar animamarta
  animamarta says:

  Kedves Fiora! Őrzök néhány jegyzetet és a következő sorokat olyankor szoktam elolvasni, amikor nagyon szerelmes vagyok. Talán önvédelemből. De olyan valaki mondta a következőket, aki már igen sokszor átélte ezt a tudatmódosulást. “Az eksztatikus szerelmet a pszichiátria kórosnak tartja; Az ősi kultúrákban nem létezett vagy ritka volt, a szerelmet átoknak tekintették; Hippokratész a szerelmet lelki zavarnak tartotta; A szerelmi bázison kötött kapcsolatok illuziókkal vannak tele (fogalmuk sincs egymásról);” És még egy jegyzeti idézet Zolitól, szabadon … :): “Aki megtanulja tudatosan kontrollálni érzéseit, érzelmeit, az el tudja dönteni, mit enged magában elhatalmasodni.” Hát igen, az ilyenektől mindjárt jobban le is ér az ember lába földre. Valóban nagyon szép érzés, ezzel egyetértek, de fontosnak tartom, hogy azért legyen “kéznél” egy igazi, őszinte barát, aki tisztán lát mellettünk. Én egy olyan szerelmet szeretnék, amely barátságból alakul át, azaz stabil azonosságokon alapszik, az igazi mély barátság nem múlik el, mint a szerelem, amelyet pusztán az endorfin irányít. :)

 18. Avatar Hermess
  Hermess says:

  Ha valóban a harmadik, napfonat csakrában érezted az energiát, akkor az bizony versengést, szembeszállást, harcot jelent. Különösen, hogy a fejedbe is ment az energia, mint amikor “felmegy pumpa”. Mindeközben más adalék is jelen lehetett, pl. őszintén örültél, hogy újra látod, de valami “majd én megmutatom neked, hogy kit nem vettél észre” érzés keveredhetett hozzá.
  De ez csak találgatás persze…:) Ott kellett volna lenni és érezni a történteket.

 19. Avatar fiora
  fiora says:

  Köszönöm szép soraidat “Shrek”.

  Az élet nagy tanító. Csakhogy visszaigazoljam az elméletet “véletlenül” összefutottam a legutóbbi emberkével, aki kiváltotta belőlem a függő/vágyakozó érzést.

  Nagyon megköszönném, ha segítenél azonosítani a történéseket: a pillanat töredéke alatt nagy öröm járt át, a harmadik csakrám belángolt, a fejem háromszorosára nőtt. Szerintem abban a pillanatban nem második csakra volt … ez valami más, tévedtem.

  Várom a soraidat, nagyon (hiszen még a türelmetlen állapotban vagyok, ami elfog ilyenkor). Nem szeretnék ezen a szinten elagyalni napokon át, nem jó érzés.

 20. Avatar Hermess
  Hermess says:

  Megkülönböztetni nem is olyan nehéz… a megkívánás testi energiáit a megfelelő helyen érzi az ember fia és a lánya is, ha meg tudja figyelni. Ehhez persze sok más érzés is társul a felsőbb csakrákban, így némi figyelésben szerzett gyakorlottság szükséges a szétválogatáshoz.
  Ráadásul a kettes csakránk szexuális energiája kapcsolatban van (magasabbra transzformált változata) az ötödik csakra szintjén megjelenő kreativitással, önkifejezéssel, ami az önmegvalósításhoz elengedhetetlen. Jó nyomon jársz, és kívánom, hogy mielőbb önmegvalósításra lelj valamiben, mert ha ezen a szinten sikeressé válik valaki, az önmegvalósító tevékenység folyamatos újra/vissza töltődést ad. Ez a fejlődési szint, ha megélhetést is biztosít, a személyiségfejlődés beteljesülése tud lenni, ami után egy szép, krízismentes átmenet következhet a transzperszonális, spirituális fejlődési szakaszba – Isten megtalálására önmagunkban.
  Mindehhez persze jól jön egy igazi, szerelemmel kezdődő, majd kölcsönösen egymást segítő, kreatív és másokat segítő tevékenységben kiteljesedő társkapcsolat is…
  Kívánom, hogy minél többünknek adassék meg! :)
  Shrek

 21. Avatar fiora
  fiora says:

  Bogarásztam a honlapodon kedves Hermess, s rájöttem, hogy nálam mi lehet a helyzet: önmegvalósító emberek energiája vonz nagyon erősen.

  Hogy miért kavarom ezt a szerelemmel? Valószínűleg az energia vágyás közel ugyanaz.

  Ha én is önmegvalósítóvá válok, nem esek többet ilyen függőségbe.

  Hogy másoknál mi a helyzet azt nem tudhatom, de számomra nagyon fontos, hogy a jövőben még intenzívebben meg tudjam különböztetni ezeket az energia fajtákat, s a felismerés segít a tényleges és valós állapot felismerésére.

 22. Avatar Hermess
  Hermess says:

  Kontrollálhatatlan vágyakozás a másik lénye után. Hogy mitől indul be, ahogyan ti lányok mondjátok a kémia, azt én sem tudom. A kutatók valami feromonokat emlegetnek…

  Tény az, hogy ha viszonzatlan marad, akkor ott, ahogyan írod is, energiacseréről nem lehet szó. A lelki megérintődés egyik részről elmaradt. A vonzalom tehát erősen ösztön szintű, szexuális tartalmú inkább, és gyanítható, hogy a külső kinézetnek szól, amire kattansz. Begerjedt, módosult tudatállapot, megszerzés, birtoklás van benne. Egy autót, vagy jó cuccot majdnem hasonló izgalommal képes valaki megvágyni, feromonok nélkül is…:) Vagy a gyerek, amikor a fagyit megkívánja, ami aztán kitölti az egész tudatát, míg meg nem kapja.

  Amiről írsz, az a “Noreply” esete testben és lélekben. Aztán vannak variációk: testével válaszol és összejön egy jó kis szex, de a lelkét nem adja oda viszonzásul. Vagy lelkében érez viszont szimpátiát, de a testét nem adja bele, nem vállalja fel a kapcsolatot. Aztán olyan is van, hogy a testét is adja, de mégsem vállalja a kapcsolatot – kéne is meg nem is…:)

  Elkalandoztam kissé. Én azt hiszem, bizonyos fejlettségi szint után mindenki megtanulja ellenőrizni tárgyhoz, személyhez kötött birtokló vágyának áradását, és egyszerűen nem engedi ki azokat a vakvilágba, hogy kielégületlenül visszatérve rossz érzéseket okozzanak. Ami a szerelmet illeti, és annak kölcsönös fokozatait, arról még tovább is szólna az írás persze…