IntegGral Önismeret - B Kovács Zoltán

Expandmenu Shrunk


Energiaérzékelés – a fordulópont


InteGral Tudatszintek és Energiaérzékelés Tréning
  Test és Lélek integrációja,
vagy az > InteGral Kiteljesedés Tanfolyam induló napja lesz ezen a vasárnapon

Alex Gray

* A tudatfejlődés Integrál és spiráldinamika modellje
* Tudatszintek, tudatállapotok és tudattípusok
* Finomenergia testek és csakrák tudatosítása
* Energiafeltöltés, férfi-női energia kiegyensúlyozás
* Sérült én-részek keresése és integrálása
* Etalon-állapot elérése, erősségek rögzítése
* Autonóm belső erő és önérvényesítés
* Szív-tér nyitás, empátia és tükrözés
* Energiaátadás, öngyógyítás és inspiráció
* Intuitív belső hang, intuitív döntésellenőrzés
* Kapcsolatteremtés a szív-térből
* Kapcsolódás a Felsőbb-Énhez


Dátum és helyszín:     2017. szept. 24. vas.  9-17:00   

Flow Stúdió – Murányi utca 61. 2/13.  Bp. 1071

 

Az itt olvasható alábbi leírás az egynapos tréningre vonatkozik.
A 10 alkalmas tanfolyam kezdése esetében tudatszintenként szentelünk egy-egy napot az adott fejlődési szint történéseinek, elméletben és gyakorlatban. Kérlek nézz vissza pár nap múlva, ha érdekel a téma.

 

Részvételi feltételek:  fentiek függvényében változhat, várhatóan 10 eFt/nap

> Rendkívül nívós, emberi együttélésünk minőségét befolyásoló és közérdekűen fontos tudásanyaggal ismerkedsz meg ezen a napon! Ezért szeretném mindenki lehetőségeihez mérten így megkönnyíteni a részvételt. Szeretettel és sok-sok AHA élménnyel várlak! 

 

Felkészülés: A tréningre jógamatraccal, kényelmes sportruhában és meleg zokniban gyere. Tartalmas, de könnyű reggeli után kicsivel korábban érkezz, hogy időben kezdhessünk. Ebédre sok gyümölcsöt, könnyű szendvicset, esetleg zabkekszet, csokit, stb. és sok folyadékot hozzál. Jegyzetelni tanácsos – jó ha van hová felírnod egy-egy fontos felismerést!

 

Bejelentkezés: Itt jelezheted részvételi szándékodat, de a helyfoglalásod csak a regisztrációs díj átutalásával válik érvényessé:
IPdec19. 016

Teljes név*

E-mail cím*

Telefonszám

 

 

 

 

 

Részletes program:  

 • Tudatossági szintek, tudatállapotok és tudattípusok összefüggései az integrálpszichológia és spiráldinamika egyesített modelljei alapján
 • Finomenergiatestek a védikus tanítások, a teozófia és az integrálpszichológia egyesített megközelítésében
 • Csakrák és finomenergiák tudatosítása – a kozmikus, a prána és földenergia érzékelésével
 • Érzelmek, érzések, érzetek és gondolati tartalmak hatása, szerepük az érzelmi oldásban és mindennapi kapcsolatainkban
 • Menedék – Etalon Állapot létrehozása, erőforrás állapotok elérése
 • Mélyrelaxáció és vipassana meditáció gyakorlása
 • Sérült én-részek keresése, érzékelése, semlegesítése és befogadása
 • Stresszoldás, energiafeltöltés – jóga, shiatsu és falun gong gyakorlatokkal
 • Intuitív döntésellenőrzés technikája
 • Szívcsakra nyitása, kapcsolatteremtés a szív-térből, csakra-kommunikáció
 • Kapcsolódás a Felsőbb Én-hez – a biztonság és vezetettség elérése
 • Végtelen Öröm és Feltétlen Szeretet meditáció… és még sok más érdekes, saját élményű, önismeretet fejlesztő gyakorlat


Mit ad egy InteGral Energiérzékelés Tréning?

Az InteGral módszer – minden testben egyidejű változást előidéző és rögzítő gyakorlatok egymást segítő, összehangolt együttese. Az Integrálpszichológia nyugati pszichoterápiát és keleti tanításokat egyesítő átfogó tudatfejlődési modell – végigköveti az emberi létforma (fizikai test, energiatest, érzelem- és gondolattest) minden kultúrában azonos sorrendű fejlődését, elakadásait, kríziseit egészen a transzperszonális képességek megjelenéséig. Minden tudatfejlődési szintnek, tudatállapotnak és tudattípusnak jól felismerhető értékrendje és jellemzői vannak. Amikor ezeket megérted és átlátod – megszűnik benned és körülötted a káosz. Világossá válik hol tartasz és merre vezet az utad, rálátsz a kapcsolataidra, megértesz másokat. Erre a nagy kalandra invitállak – ha kész vagy az „erdő” fölé emelkedni! 

A tréning a testérzetek és az érzelmi/gondolati tudatállapotok összekapcsolásáról szól a jelenben, ami képessé tesz a mindenkori külső szituáció belső hatásának együttes érzékelésére és értékelésére, a megszokottá vált reagálás elkerülésére, illetve megváltoztatására. Ez mindannyiunk pillanatonként változó, szubjektív belső valósága – “én-érzete”, amelynek észlelési és irányítási képessége hatalmas lépés a valódi tudatosság felé!

Szeretnéd meghaladni a játszmázás átlagos tudatszintjét? Szeretnél a párkapcsolatodban, emberi kapcsolataidban és a munkában, önérvényesítésben, saját különlegességed felfedezésében egyaránt kiteljesedni? 

Ha jógázol, önismereti előadásokra jársz, vagy bármi más ezo-spiri technikával próbálkoztál már – a legjobb  úton jársz! A legókockák már a birtokodban vannak! Olyan tudatfejlődési rendszerbe nyerhetsz beavatást a tréningen, amelynek megismerésével egyszerre ÖSSZEÁLL BENNED A KÉP – s a legókockák a helyükre kerülnek! Ezt garantálni tudom, a többi rajtad áll!

Szeretnél az árnyékban rejtező személyiségrészeddel örök barátságba kerülni? Szeretnéd a párválasztásban elkerülni a számodra végzetes energiamintájú partner tudattalan bevonzását? Mert többnyire így esünk halálos szerelembe, miközben eladjuk a lelkünket cserébe a szeretetért…

Az a Tudattérkép, amelyben gyakorolni fogunk – az Integrálpszichológia tudatfejlődési modellje és gyakorlatai. Ebben az emberi lét Kiteljesedése előtt a belső lelki energiák tudatos érzékelése a Fordulópont! S ha már félúton jársz, vagy akár most kezdted csak el – miért ne lépnél célirányosan tovább a körben járás helyett, amelyet a különböző önismereti technikák dzsungelében teszel? Ismerd fel, hogy hol tartasz, lásd meg a saját utad és feladataidat, majd a további gyakorláshoz kiválaszthatod a legmegfelelőbb módszert! Fordítva sokkal tovább tart. :)

A gyakorlatok során a külső-belső történések és a jelentés-tulajdonítás folyamatának megfigyelése egyszer csak a lelki sérülések, öntudatlan reakciók és késztetések felismeréséhez, megértéséhez és tudatos megtapasztalásához vezet. Tudatosodnak a vágyaid, a félelmeid, s hogy azok milyen mintájú programozott cselekvésbe visznek. Ezáltal “rálátás” áll elő a gondolatmintákra, az érzelemtest védekezéseire, a kiváltó emlékekre és azok tudattalanba fojtott tartalmaira, amiből elindulhat a tudatossá tételük, elfogadásuk és beintegrálásuk folyamata.  Gyakorlásukkal hatalmat nyerhetünk önmagunk fölött, mert a körülírt fejlődési fordulópont megtapasztalása az érett, integrált és autonóm személyiség elérésének feltétele. 

A finomenergiák érzékelésével és irányításával nagy változások, testi-lelki gyógyulások indulhatnak el, amelyek csak jóval később következnének be, vagy talán soha ebben az életben, ha még nincs meg bennünk a tudatos hajlandóság e belső munkára. A lelki energiákat érzékelő képességünk kifinomulása után állunk csak készen arra a tudati utazásra és bensőséges kommunikációra, amely felszabadít a játszmázás kényszere alól.  

Mi a Lélek és  mi az ego? Hogyan értelmezzük a Test-Lélek-Szellem hármasságát és elérendő egységét? Hol a Lélek “lakhelye”,  hogyan tükröződik a személyiségbe, és hogyan léphetnénk újra kapcsolatba vele? 

Az Integrálpszichológia modelljéből érthetően kiderülnek a válaszok ezekre a kérdésekre. Energiafajták megkülönböztetését gyakoroljuk, amelyek a finomtesteket táplálják, ugyanakkor a saját érzelmi-gondolati energiáinkat képezik, amelyekkel mi magunk kommunikálunk, kapcsolódunk egymáshoz és a kollektív tudattalanhoz. Ezek mind a pszichés folyamatok mögöttes összetevői.

Hogyan működik az intuíció, a felismerés és az akarat, hol érzed őket, hogyan lehet azokat tudatosan erősíteni és előhívni a Lelkünk szerint való, jó döntésekhez? Inspiráció, Szellemi Akarat kontra hétköznapi vágyak, önös akarat, lelkiismeret kontra Lélekismeret… Hogyan különböztessük meg őket, hogyan hagyatkozhatunk rájuk?

A testérzetek és érzelmek egymásba olvadásának megértése, s a keletkező érzések helyi beazonosítási képessége és „kikérdezése” nélkülözhetetlen a lelki sérülések oldásához – akár önmagadon dolgozol, akár terapeuta segítségét kéred. Ha Te magad is segítő vagy, akkor még inkább ismerned szükséges! A gyakorlatok során megtanuljuk érzékelni és megkülönböztetni az energiákat, és megtapasztaljuk, milyen hatással vannak az érzelmi állapotokra, hogyan lehet velük erősíteni, vagy csillapítani az érzéseket.

A tréning után tapasztalatod lesz – képes leszel érezni és emlékezni rá, hogy milyen az, amikor az ember nincs „maga alatt”, testi-lelki harmóniát él át, nincs késztetése játszmázni, szeretetteljesen megnyílik, empátiával érzékeli és elfogadja embertársát, egyesül a környező természettel és az energiaáramlatokkal… Örül önmagának és a világnak – a Hála, Öröm és Szeretet érzése járja át!

Csak ilyen tudatállapotból sikerülhet bármit is tudatosan bevonzani – megteremteni az életünkben! Ebben a tudatállapotban működik a pozitív Szinkronicitás, ami a célod felé tör utakat, nyit kapukat és semlegesít akadályokat! Megtanulhatod szándékosan előállítani magadban és lehetőleg folyamatosan benne lenni az Áramlásban – inspirált állapotból cselekedni.

Ha felkészülsz rá, mint a “lelki beérés” törvényszerű lépcsőfokára, tudatosan kifejleszted, finomítod, valóban birtokba veszed és használod a szubtilis belső energiákat – önismereted, kapcsolataid és teremtőképességed, vagyis az egész Életed Kiteljesedik általa!

“Ez az a képesség, amely mindennek az alapja. Ez az a képesség, amivel életed tapasztalatát és a valóságodat megteremted. Ha ennek tanulmányozására és begyakorlására tényleg rászánod az időt és energiát, később busásan megtérül életed minden területén. Gondolj bele, mit is csinálsz! A Világokat Teremtő Energiát engeded át magadon és irányítod a fókuszodon keresztül, saját örömteli életed megteremtésére. Véleményünk szerint, ha van jártasság, amit feltétlenül érdemes megtanulnod,
az pontosan ez!
Ne sajnáld az időt a rendszeres gyakorlásra!”
(Abraham-Hicks)


További tartalmi leírás

A finomenergiák érzékelése és tudatos ‘használatba vételük’ – életünk egyik legjelentősebb fordulópontja, aminek sem a pszichológiában, sem az ezotériában nem tulajdonítunk kellő jelentőséget. A testérzetek és energiamozgások tudatosítása teszi lehetővé az önismeret mélyebb kibontakozását – ‘saját élményűvé’ válását, ami nélkülözhetetlen záloga a sérült személyiségrészek tudatosításának, kioldásának és integrációjának.

Ha az érzékelésünket ki tudjuk terjeszteni a belső test-állapotok megfigyelésére, azzal nemcsak az öngyógyítás lehetősége nyílik meg számunkra, hanem a lelki folyamatok tudatosabb átélése, majd irányítási képessége is. Ez által válik lehetővé a szembenézés saját ‘árnyékunkkal’ – személyiségünknek a tudatalattiból szabotáló részeinek tudatosba emelésére. Rendszerint félünk szembenézni az ‘árnyékunkkal’, elnyomjuk a kellemetlen érzéseket, emlékeket. Ha folyton hátat fordítva menekülünk előlük, ha mindig csak a ‘Fény’ felé fordulva keressük a megoldásokat – tulajdonképpen az ‘Árnyék’ irányít bennünket. Aki még nem képes észrevenni a belső kedélyállapota változásait, nem szokott beszélni róluk, nem próbálja értelmezi azokat – rendszerint a megszokott játszmájában találja magát, újfent elégedetlenkedik, vagy hatalmaskodik valakivel. Önmagát sohasem, de mindenki mást persze tudattalanul hibáztat önmaga elégedtelenségéért.

Csak akkor válhatunk szabad és kiteljesedett, szeretni és felelősséget vállalni képes, tudatos személyiséggé, ha bevállaljuk ezt a szembenézést a tudatalatti tartalmakkal. Ez pedig a befelé figyelés képessége nélkül nem megy. Ha úgy érzed, hogy elérkeztél ennek bevállalásához – ezen a tréningen felkészítünk rá, megtanulhatod a módját! 

Ha őszintén képes vagy önmagad elrejtett részeinek beintegrálásán dolgozni és elvégzed a befogadást – “bekapcsolódik” az intuíció és a lelki vezéreltség. Lehetővé teszi a „Saját Út”, életünk értelmének megtalálását, kapcsolataink elmélyítését, játszma-nélkülivé válását és a környező világ színesebb, gazdagabb megélését (lásd a Tíz jel c. írást). Egyben ez egy fordulópont is – kapu a valódi, saját élményű spirituális megtapasztalásokhoz. Jóban lehetsz magaddal és barátságban a Világgal!

Az érett személyiség lelki gyógyulásának, önmegvalósításának és végleges integrálásának fontos eszköze az Energiaérzékelés tréning, egyfajta gestalt terápia, a test és az elme (lélek) egyesítésére a jelenben. Korábban Csakrakommunikáció néven futott, és ez az elnevezés most is helytálló, mert aki kapcsolatba lép saját csakraenergiáival, az képessé válik tudatosan ‘kommunikálni’ velük.

E fordulópont közelében és ezen túl már nem csak az érzékszervek által közvetített külső ingerek, vagy a testi-lelki fájdalmak értetlen érzékelésére képes az ember, hanem egy mélyebb, belső tudati pontból meg tudja figyelni a saját lelki folyamatait. Rálát önmaga lelki történéseire, kiváltó okokhoz és eseményekhez képes kötni azokat, megérti az összefüggéseket. Testérzeteiben képes megfigyelni és nyomon követni a gondolatokhoz, belső képekhez és külső szituációkhoz köthető pszichés folyamatait, majd idővel megtanulja uralni azokat és függetlenedni a befolyásuktól. Ez által eszmél rá az egós tudat, hogy ő sokkal több “Valami”, mint az addigi szűkös és folytonosan védekező identitásérzetének érzelmi-gondolati azonosulása.

Vannak kevesen – sőt nagyon kevesen, akik észrevétlenül és természetes módon, egyfajta kiteljesedésként megélve lendülnek túl ezen a ponton és a fejlődés transzperszonális szakaszába érve  egyszerűen elkezdik használni a kifinomult érzékenységüket. Ők az ‘öregebb lelkek’, akik valószínűleg többször átélték már e fordulópontot előző életeikben. Sokan azonban nagyon megszenvedik a kifinomulást, mert éppen ennek a “kiérzékenyülésnek” köszönhetően kezdik el magukban zavaróan észlelni a hangulati liftezést – a tudatalatti kondicionáltságok, családi minták és születési traumák negatívan befolyásoló hatását. És nem értik, hogy mi történik, mi végre kapták mindezt, sokszor függőségekbe, külső örömélményekbe vagy folytonos cselekvésbe menekülnek előle. Így vagy úgy, elkerülni vagy figyelmen kívül hagyni ami történik, csak időlegesen lehet, jobb tehát elébe menni, és tudatosan végigvinni a folyamatot. De mindig az önismerettel érdemes kezdeni, és aztán jöhet az energetikai kiérzékenyülés. Nem szerencsés fordítva csinálni – a spirituális élmények önismeret nélküli hajszolását választani önmagunk rejtett tartalmainak ismerete nélkül, mert csak még jobban fog fájni a ‘való világ’ és még mélyebb lehet a krízis.

A spirituális képességeikben „koraérettek” – bár tapasztalnak megmagyarázhatatlan, sőt nagyon kellemes csúcsélményeket is, nem képesek megtartani a békés, lenyugodott tudatállapotaikat, mert személyiségükben még nem érték el személyiségrészeik végső integrációját, még maradtak sérült, leragadt tudatrészeik. Átlagos tudatszintjük még nem érkezett meg teljes egészében a transzperszonális szakaszba. Ekkor a személyiség módszeres terápiás megdolgozása, az elakadt személyiségrészek tudatosítása, kioldása és befogadása segíthet, ami esetfüggően hosszabb vagy rövidebb folyamat, de semmiképpen nem valamilyen divatos, ‘egyszeri spirituális oldás’ kérdése.

Saját magunkra rendszerint nincs tiszta rálátásunk! Terápiás segítség nélkül a korai sérülések kioldása nem igazán lehetséges, így az integráció lekerekedése sem történik meg. A személyiség fejlődésében ez az integráció – a női és férfi minőségek, a különböző fejlettségű személyiségrészek, az érzelmi és gondolati energiák egyesülése, a jobb- és bal agyfélteke kiegyenlített működése, de főleg a tudatalatti “árnyék-tartalmak” beintegrálása – éppen hogy az energiaérzékelés spontán megjelenésével, vagy tudatos elérésével tud végbemenni. Érdemes tehát megtanulni és gyakorolni az energiaérzékelést egy pontosan erre a célra kidolgozott tréningen! Hiszen az energiatestünk a fizikai és az érzelemtest között található, így ennek tudatossá tétele biztosíthatja a testi-lelki integráció és harmónia elérését!

Ha ennek itt az ideje számodra – meg fogod tapasztalni. Ha még nem, mert akadályozza valami – szembesülhetsz vele, megérted és tudni fogsz a működéséről,  ami nagyon jó felkészülés egy későbbi integrálásra! Amit tudatossá teszünk, afölött máris hatalmat nyerünk, már csak be kell gyakoroloni.

Az ellehetetlenítő blokkok oldásában Személyes InteGral-tanácsadáson segíthetek!                                                                                  

Véleményeket a Vendégkönyvben olvashatsz.  Kérlek, írj Te is segítő szándékú, őszinte értékelést a tréning után!

Jelentkezés erre a tanfolyamra: 

Teljes név*

E-mail cím*

Telefonszám

 Vagy levélben itt, vagy telefonon: 20 973 5692Comments are closed.


%d blogger ezt szereti: