IntegGral Önismeret - B Kovács Zoltán

Expandmenu Shrunk


Emberi játszmák – energiaszerző játszmák

 Tanfolyam & tréning

* A játszmázás tudatszintjei és okai
* Jellemző játszmatípusok
* Kedvenc játszma teszt és életpozíció
* Az elégedetlenség forrása
* Az energiaszintű manipuláció működése
* A bevonódás elkerülése, avagy a kilépés
* Szituációs kommunikáció- és energiagyakorlatok, védelmi technikák  

Vajon mi végre játszmázunk egymással mi emberek, válogatás nélkül, oda-vissza minden kapcsolatunkban, és hogyan lehetne megszabadulni ebből az ördögi körből? Még a szeretett társunkkal is játszmázunk, akivel úgy döntöttünk, hogy egymást kiteljesítve éljük le az életünket… Hogyan lesz a rajongó szerelemből háborúskodás és gyűlölködés? Bizony, igen kevesen vagyunk, akinek nincs legalább egy olyan kapcsolata, ami nem úgy működik, akár egy elakadt hanglemez – mindig ugyanaz történik benne, ugyanazzal a végkifejlettel, ugyanazokkal a sérelmekkel, ugyanolyan minta szerint…

Ez a tréning egy nagyszerű lehetőség a mindennapos kapcsolati játszmák felismerésére és meghaladására! Minőségi ugrás a tudatos személyiségfejlődésben egy kiteljesedett és önelégséges belső tudatállapot felé, ami feltétele a boldog és örömteli, kiegyensúlyozott és egymást kölcsönösen segítő párkapcsolat kialakításának. Éretté tesz a saját sorsodért és kapcsolataid alakulásáért viselt felelősség felvállalására! De ami még fontosabb – megszakítja a generációs láncot, nehogy gyermekeidnek továbbadd a megörökölt játszmáidat!

3-as személyiségtípusA tanfolyam olyan felismeréseket és gyakorlatokat nyújt, amelyek után képes leszel átlátni és észlelni mindazt, amit  a vég nélküli játszmák során a beszéddel és testbeszéddel egymással energiaszinten művelünk. Párhuzamosan követjük végig ugyanazt a folyamatot a belső tudatállapot változásaiban, okainak tudatosításában, a jellemző szituáció és kommunikáció megértésében, valamint az energiafolyamatok szempontjából is – ami páratlanul izgalmas élmény és fejlődési lehetőség! Mert a játszmázás mögött rejlő igazi ok – az ego energiahiányos, elégedetlen állapota, ami egy fejlődési szint jellemzője, és rendszerint belső konfliktusból, valamely leragadt én-rész “figyelemfelkeltő” működéséből következik. De a játszmákat tudatosítani lehet, az elégedetlenkedő “én-részt” meg lehet gyógyítani, éretté tenni és beintegrálni! Ezzel kiderül az is egyben, ahogyan párt választunk magunknak a szerelem bódulatában, vagyis hogyan választ párt helyettünk a tudattalan, “árnyékos” részünk, egy külső egyensúly mielőbbi elérése érdekében…

Az előadáson és a tréningen  megértjük ezt a folyamat és megtanuljuk tudatossá tenni:


Dátum és helyszín
 ………….. – Zsák a foltját megtalálja  – előadás, 18-20:00
…………… –  Kapcsolati játszmák – tréning, 9-18:00
 
      Következő időpont hamarosan! 

Részvételi feltételek – Az előadásra terembérleti hozzájárulás (500-1000 Ft között, a létszám függvényében). A tréningre 8 eFt/fő (együtt élő pároknak, vagy családtagoknak kedvezmény!) Ha mindkét eseményen részt veszel, az előadás díja beszámítódik a tréning díjába, vagyis az előadás így számodra díjmentes!
Külön kedvezmény – ahány barátodat, ismerősöset még magaddal hívod – annyiszor 1000 Ft plusz kedvezményben részesülhetsz a tréning részvételi díjából!
  

Felkészülés és szükséges eszközök:

Jól kipihenten és energiadús, tartós reggelivel gyere, amivel délig kibírod! Könnyű ebédet hozz magaddal sok gyümölccsel, nagy üveg vízzel, mert utána jógázni is fogunk! Csoki, müzli szelet is segíteni szokott az elméleti résznél. Az öltözék legyen laza, derékban rugalmas, hosszú tréning nadrág, papucs és meleg zokni. Jógamatrac szükséges, ha nincs a helyszínen! Hozz magaddal tollat, füzetet, mert biztosan lesz olyan infó, amit fel szeretnél jegyezni, és a tesztek kiértékeléséhez is kell!

Részletes program

*  Játszmázást tudatosító tesztek kitöltése
*  Hol is tartok valójában? – a játszmázás tudatszintjei
*  Hasonlóságok és polaritások vonzása
*  Milyen az életpozícióm? – “én-állapotok”, hatalmi játszmák
*  Manipuláció, játszmázás és konfliktus
*  Játszmatípusok, támadások és védekezések
*  Mi a kedvenc játszmám?
*  Energiaérzékelés gyakorlatok
*  Az energiaszintű manipuláció működése
*  Az energiacsere folyamata és jellemzői
*  A bevonódás elkerülése – védelmi technikák
*  Az energiaszintű kommunikáció tudatos alkalmazása.

> Bejelentkezés a lap alján

Ráhangoló bevezető – mit ad a tréning, ha eljössz?

1229961_581045988600406_743762211_nAz energiajátszmák elsősorban a párkapcsolatokban, és a legszorosabb családi kapcsolatokban keserítik meg az együtt élők életét. Rossz kommunikációval pedig rendszerint még jobban felerősítjük az amúgy is törvényszerűen meglévő érdekellentéteket, és az egész egy megszokott, visszatérő forgatókönyvvé fajul, vég nélküli kölcsönös vádaskodásban és védekezésben nyilvánul meg, amire rámegy az életerőnk. A későbbi kapcsolati játszmákra való hajlam még arra is hatással van, hogyan választunk öntudatlanul párkapcsolatot magunknak…

Ebből következő, és törvényszerűen kialakuló ellentétes szerepekben találjuk magunkat azzal, akivel az életünket szorosabban megosztjuk. Ahogyan Oscar Wilde mondja: “Amikor a szerelem elkezdődik – önmagunkat csapjuk be, a vége felé pedig a Társunkat.” Amint lecsengett a szerelmi gerjedelem, szembeötlően előbújnak a “másik hibái”, és kezdődhet a dráma-sorozat… Miért is kell ilyeneket ráadásnak még a TV-ben is nézni, amikor ott vagyunk a kellős közepében? :)

Energiaszerző játszmák ezek, amelyek testi és lelki szinten egyidejűleg megnyilvánulva szolgálják a figyelem felkeltését és/vagy az ego-érzet védelmét. Közös gyökerük az elégedetmentegetozeslenség öntudatlan érzete, ami mögött a teljesség, az egység felé törekvés rejtőzik, de még nem vagyunk képesek felismerni azt. Eleinte egy párkapcsolat szerelmi állapotában a másikkal kiegészülve véljük felfedezni és megtapasztalni, mert pozitívan rávetítjük mindazt, ami belőlünk hiányzik, és így egy ideig vele együtt teljesebbnek érezzük magunkat. Csakhogy később, a mámor elmúltával, ez negatívba fordul – már a sérüléseinket, elvárásainkat is kivetítjük rá, amelyek bennünk vannak, a saját feladatunk lenne szembenézni velük. A fókusz öntudatlanul áttolódik a negatív tartományba, és ami addig kiegészített, később idegesítő “tükörré”, elvárásokká válik.

A játszmázásra hajlamos tudatszinten az én-védelmi mechanizmus jellemző trükkje a kivetítés, vagy másképpen a partner általi „tükörtartás”, aminek sajnos a partner sincs tudatában és ami kölcsönös. Ugyanis a másikban vesszük észre a saját hibáinkat, neki tulajdonítjuk azokat – a “tükörre” haragszunk miattuk, mert még nincs elég bátorságunk magunkba nézni, hogy mi is fáj ott belül bizonyos szituációkban, és vajon mitől fáj? Nincs elég felelősségérzet a leragadt én-részek felvállalására és meggyógyítására. Könnyebb valakire rákenni, okolni érte, kívülről elvárni a változást, a segítséget, hogy jobban érezhessük magunkat. “Minden olyan jó lenne, ha a másik megváltozna!”

Ebből következik ágybanaz a jó hír, hogy mindenki aktuális Társa, akivel éppen  együtt él és játszmázik – a legalkalmasabb partner, és kapcsolatuk egyben a legjobb lehetőség a kölcsönös játszmázás tudatos meghaladására!

Ezoterikus féligazság az, hogy a hasonló a hasonlót vonzza… nem ilyen egyszerű a dolog, legalább is, amíg tudatossá nem tesszük!. A belső lelki minőségekben, tudatalatti tartalmakban igen, így van, de fizika szinten a testi viselkedésben ez éppen az ellenkező pólust jelenti! A kettő úgy lehet igaz együtt, hogy ha pl. kifelé van egy Áldozati szerepet játszó karakterem, ahhoz tartozik egy tudatalattiba kényszerült, elfojtott, dühös és agresszív, kitörésre halmos részem, akit soha nem engedtek megnyilvánulni kiskoromban. Nos, ez a belső elnyomott tudattartalom vetül ki a másikra – a Társra, a munkahelyi főnökömre, vagy bárki másra, akit törvényszerűen megtalálok -, mert az egyensúlyhoz szükségem van egy Zsarnokra az életemben. És ebben az értelemben mégis csak a hasonló tudatalatti lelki tartalom vonzza be a hasonló külső karaktert, de a viselkedésben, vagy a karakterjegyekben ez éppen az ellenkező pólusú társat jelenti (lásd alább). És hiába szeretnéd tudatosan bevonzani a vágyott gyöngéd Társat, ha a tudatalattiban rejtező minta erősebb!

A játszmázás tudatszintjén, jellemzően fiatal korban, amikor először először haladunk át ezen az érési szinten – éppen hogy a testi dolgokra fókuszálunk egymásban! (Nagy baj, hogy sokan felnőtt korukra sem jutnak tovább ennél a szintnél, hiányos önismeretüknek köszönhetően) Ezért aztán mindenki a szüleitől megörökölt, „azonosan átvett” vagy az „ellenkezőjébe átfordult” viselkedési mintájához választ rendszerint ellentétes pólusú társat, aki az ellenjátszmára hajlamos, és/vagy belekényszerül abba, s akivel egy kis ideig  egyensúlyban és teljesnek érzi magát a szerelmes ifjú ember… A “külső” és a “belső” ha nem “Egy”, akkor kénytelen az egyensúlyt ilyen módon megvalósítani.

Ugye, ismerősek az alábbi ellentétpárok:

  •  szülő / gyermek (a játszmaszerepet értve alatta)
  •  domináns / alárendelődő,
  •  megmondó / nemtudomka,
  •  sikeres / vesztes, 
  •  tevékeny perfekcionista / lusta trehány,
  •  vagy a pap és a prostiuált?

Vagy az olyan tipikus játszmaszerepek, mint a Megfélemlítő, a Vallató, a Zárkózott, a Szegény én, avagy az Üldöző, az Áldozat és a Megmentő?

Hamis szerepek és félreteremtő forgatókönyvek ezek a játszmák, amelyek a közeledési fázis, vagy egy ritkán előforduló, kiegyensúlyozottabb „ünnepi” állapot  elmúltával azonnal előugranak, és megkejátszmákserítenek minden emberi kapcsolatot – legyen az párkapcsolat, szülő-gyermeki, baráti, vagy munkahelyi kapcsolat. Minél több időt töltünk egy térben egymással, minél szorosabbak a szálak – annál inkább. Sőt, esélyünk van rá, hogy a berögzült viselkedést akaratlanul továbbörökítsük a gyerekeinkbe, vagy hogy a következő kapcsolatunkat is ugyanazon minta befolyása alatt válasszuk meg, hacsak fel nem ismerjük a ránk jellemző játszmát és forgatókönyvet! Nem tehetünk róla, hiszen mi magunk is megörököltük a mintát szüleinktől, és a társadalmi szokások is hozzásegítenek a fennmaradásukhoz… De, felelősséggel tartozunk a meghaladásukért, hogy ne adjuk azt tovább generációról generációra!

Szeretnéd megérteni és felismerni

–          a saját tudattípusod jellemzőit, működését,

–          a rá jellemző játszmákat és életfeladatokat,

–          a hajlamosító párválasztási / együttélési forgatókönyveket,

–          és azt, hogy kölcsönösen függő, vagy egymást segítő kapcsolatban élsz-e?

Szeretnéd megtanulni / észrevenni, hogy

–          mikor és mitől indul be a késztetés a megszokott játszmára,

–          hogyan vedd észre, ha a másik csúszik bele,

–          hogyan maradj kívül rajta,

–          hogyan segíts magadon és a társadon, ha mégis belecsúsztatok,

–          hogyan kapcsolódhattok egymáshoz a szívcsakra energiájával?

Jó lenne végleg kioldani a játszmázásra hajlamosító mintákat és kiszerelni azok nyomógombjait? 

Itt a lehetőség a meghaladásukra! Lássunk hozzá együtt!
Ha társkapcsolatban élsz, vagy előtte állsz éppen – nagyon javasolt,
hogy mindketten együtt gyertek el!

papagájokA játszmázás, az állandó „háborúskodás” – iszonyatosan sok energiát vesz el még attól is, aki győztesként kerül ki rendszerint belőle… Ez az energiavesztés gyakorlatilag ellehetetleníti a saját kreativitásunk kibontását és a saját utunk követését. Mennyivel egyszerűbb volna őszintén elmondani egymásnak, hogy mi bánt, mitől vagyok belül elégedetlen… ha tudnám érzékelni és elmondani! Ha képes lennék észrevenni, szituációkhoz kötni és megfogalmazni! És mennyivel egyszerűbb lenne, ha a Társamnak nem kellene kitalálnia, hogy mi a bajom éppen, miért vagyok durcás, fordítok hátat villámló szemekkel, és húzom magamra a paplant az ágyban… A játszmázásra való hajlam függ az önismeret szintjétől, az pedig, hogy milyen jellegű játszmára hajlunk – függ a karakterjegyünktől. Ténfürdőkády, hogy kilépni belőle csak tudatos önismerettel lehetséges, a játszma előzetes megértése, és a felismerése által, amikor éppen belevonódnánk egy mindennapos szituáció közben. Ebben pedig a spiritualitás hajszolása sajnos nem segít, csakis az önismeret! Hány olyan embert ismersz, aki nagyon spirituálisnak vallja magát, sőt tapasztalásokkal bír, és soha nem játszmázik? 

Ha szeretnél kilépni a felsorolt szerepekből – bizony, hozzá kell fogni és lépni kell! Az első lépés, ami máris fél siker – a megértés és a felismerés. Erre garanciát vállalok! A megszokott mintákból való kilépés azonban hosszabb folyamat, és csakis a belefektetett munkától, vagyis Tőled függ! Gyakorolni kell a bevonódás elkerülését, ki kell egyensúlyozni a szerepeket, bizonyos értelemben meg kell haladni önmagad. A belső tudatalatti tartalmak és a külső viselkedés megnyilvánulását kell szinkronba hozni, egyesíteni. Egyedül nehezebb, de nincs más választás, vagy felvállalod – vagy marad a beletörődés. Nyugodt lelkiismerettel zsarold meg a párod, hogy ha szeret, ha értékeli a kapcsolatot és jobbá szeretné tenni azt –jöjjön el!! (Figyelmeztetés: ellenkező esetben megtörténhet, hogy a tudatossági szakadék még inkább elmélyül köztetek.)kötéltánc

DE egyedül is van remény! Ha a változás elindul benned – hihetetlen élményben lesz részed, amikor észreveszed, hogy a saját kiteljesedésed akaratlanul is változást generál, egyensúlyt hoz a kapcsolataidban és körülötted mindenütt a világban! Párban együtt – nagyon kellemes és izgalmas játék, aminek egy sokkal boldogabb kapcsolat lesz az eredménye. Itt a lehetőség, hogy kipróbáld, hogy belevágj, hogy hozzáfogjatok!

Szeretettel várunk tehát erre a nagy kalandra! Jó döntést hozhatsz önmagadért, a családodért és a világért!

Tantra

Aki megtanulja érzékelni saját belső áramlását,
képes energiával feltölteni magát,
megmaradni benne és közvetíteni azt mások felé

–  az sugárzik örömtől és a szeretettől!

Nem játszmázik egy kis figyelemért… más lesz a mosolya,
az ölelése,
minden szava és érintése !
 

 

Jelentkezés erre a tanfolyamra:

Teljes név*

E-mail cím*

Telefonszám

 Comments are closed.


%d blogger ezt szereti: