IntegGral Önismeret - B Kovács Zoltán

Expandmenu Shrunk


Itt javasolhatsz új témát!

A lap alján hozzászólás formájában új blogtémát javasolhatsz! Kérlek, élj vele és segíts a honlapot élettel megtölteni!


Adj címet a blogodnak (egyelőre hozzászólásnak), úgy írd meg, mint egy frissen induló témát, amihez hozzászólhatnak – és én azt a Te nevedben Bloggá alakítom. A blogtémává alakított hozzászólások innen kikerülnek a Bloglistába, a Blogok menüpont alá.  Hozzászólást a Top UK Casinos blogodhoz már bárki közvetlenül írhat.


Ez nem óvatosságból működik így (bár a moderálás, elbírálás jogát természetesen fenntartom), hanem a honlap konstrukciója egyszerűen így teszi lehetővé.

Bármilyen bejegyzéshez, kivéve a vendégkönyvet – regisztrálnod szükséges!Szeretném, ha jól éreznéd itt magadat, sok témát és hozzászólást írnál, és sok kérdésedre választ kapnál!


*    *    *    *     *

6 Responses to Itt javasolhatsz új témát!

 1. Avatar kirsikka
  kirsikka says:

  Mit szólsz, Zoli?
  1. csakra (gyökér)
  -föld elem
  -túlélés csakrája
  -a félelem zárhatja el
  engedd, hogy a félelmeid lefollyanak a patakban

  2. (szex)
  -víz
  -öröm csakrája
  -bűntudat zárhatja el
  tudnod kell megbocsátani magadnak

  3. (napfonat)
  -tűz
  -akaraterő csakrája
  -szégyen zárhatja el
  amikor csalódtál saját magadban

  4. (szív)
  -szeretet csakrája
  -bánat zárhatja el
  sírj, hagyd távozni a bánatot

  5. (torok)
  -hang
  -igazság csakrája
  -hazugság zárhatja el

  6. (harmadixem)
  -fény
  -tisztánlátás csakrája
  -tévhitek zárhatják el
  legnagyobb tévhit a különbözőség

  7. (korona)
  -gondolat
  -tiszta kozmikus energia
  -földi kapcsolatok zárhatják el
  -ELENGEDÉS
  mi köt ehhez a világhoz? kötelékek elszakítása

  itt a videó is hozzá, hála Petinek :) az elején van egy hosszú kommentár hogy miért igaz amit mond
  http://www.sziakademia.eoldal.hu/oldal/avatar–csakra-tisztitas

  szerintem döbbenet és mindenképpen nagyon pozitív, hogy ilyen mesék vannak ma már, a gyerekek ilyet is láthatnak :)

 2. Avatar Hermess
  Hermess says:

  Bármikor, ha úgy érzed, hogy tudok adni valamit, ami továbblendíthet. Ha majd nyitott leszel a változásra.

 3. Avatar alfa omega
  alfa omega says:

  nem kell ide más,úgyse értenék.hidd el,én nem vagyok érzéketlen,vannak szeretteim,voltam többször szerelmes is ,és jártam ken wilber honlapján is,ahol nagy meglepetésemre olyan blogokat találtam,hogy:a spiritualitás menekülés a világ elől,önbecsapás.És hogy a külvilágban kellene életművésznek lennünk,stb,stb

  de ne bánkódj,nem ez a lényeg.én nagyon sok tapasztalatot szereztem a másik honlapon,amiknek örülök.sokat tanultam belőlük.Mondhatnám azt is,hogy szinte már nem úgy tekintek az emberekre,mint előtte.Mivel nem tudtam,hogy ilyen emberek is vannak.Ez persze semmiben nem változtatta meg a világnézetem.(most erre azt mondod:sajnos,pedig nem biztos,hogy ismered azt valójában)

  És végezetül sok sikert és sok szerencsét kívánok neked ezen a pályán.Mert úgy látom nekik tényleg rád van szükségük és nem rám(de hát ennek is oka van).
  Baráti üdvözlettel,”alfa omega”.

 4. Avatar Hermess
  Hermess says:

  Először is, akik ezt most értetlenül olvassák, tudni illik, hogy egy másik honlapon már rengeteget polemizáltunk – ez a mi régi meccsünk.

  Az a nagy helyzet, hogy más irányú elfoglaltságaim miatt nem jut elég időm a honlap fejlesztésére és frissítésére. Így logikusan a blogozásra sem.

  Amiről írsz, a sokadik gondolatkísérlet, és kitűnő intellektuális gyakorlat. Ez a honlap nem kimondottan a filozofálás és a száraz elmélkedés támogatására jött létre, hanem inkább a gyakorlati megtapasztalások segítésére – igaz nem valami mitomániás hit mentén, hanem ősi, bevált ezoterikus módszerek és az újabbak szintézise alapján.

  Azt hiszem, hogy krónikusan racionalizálsz, Attila, és ez, ahogyan mondod, vagy szórakozás a részedről, vagy hárítás, hogy továbbléphess az érzékelés, a tapasztalatok felé. Egyszerre előre a 6. kentauri szintre, és egyszerre visszafelé a kihagyott szívcsakrás szintre, az érzelmi kommunikáció bepótlására.

  Jelenleg úgy érzem, hogy nem vagy még hajlandó erre, így nem tudom, hogy juthatnánk többre a terméketlen elmélkedéssel, ami éppen hogy meg kellene haladnod.

 5. Avatar alfa omega
  alfa omega says:

  Ezzel igazából nem a régi meccset akarom folytatni,hanem hogy ketten hátha többre jutunk.

 6. Avatar alfa omega
  alfa omega says:

  Szia Zoli!
  Szeretnék veled elmélkedni egy kicsit ezen a témán.A logika eredeti jelentése:két tényből következtetni egy harmadikra.Ezt egy példával lehet a legjobban bemutatni:
  1.tény:minden eszkimó fekete hajú
  2.tény:én eszkimó vagyok
  Következtetés:én is fekete hajú vagyok

  Ez a színtiszta logika.Igen ám,de a logika nem állapítja meg a két alaptény valósságát.Tehát ha az egyik tény nem valós,logikus téveszmerendszer is kialakulhat belőle.

  De a hétköznapi logikus gondolkodás nem csak ebből áll.Olyankor igazából a valószínűsítést alkalmazzuk:
  -idáig minden nap az estével ért véget,tehát valószínűleg a mai nap is estével fog véget érni(de mi van ha jön egy meteor?)
  -idáig minden nap emberként éltem,tehát valszeg eztán is ember leszek(de mi van ha megőrülök és hallucinálok,vagy mi van ha ez csak egy mátrix ami most megtréfál?)
  -idáig ha kinéztem az ablakon,mindig ugyanazt a tájat láttam(de mi van ha reggelre felrobban a fél utca gázszivárgás miatt?)
  Folytathatnám a végtelenségig.
  Tehát az ember tulajdonképpen megtapasztalja a világ változatlanságát és ehhez annyira hozzászokik,hogy nem is gondolkodik el ilyeneken.Rutinból él.
  A múlt segítségével valószínűsíti a jövőt.Ez igazából hit.

  De vegyünk egy folyamatosan változásban lévő világot:Nem lenne szükségünk memóriára sem.Minek?Hisz a múlt nem lehetne kiindulási pont.A múlt,a jelen,a jövő SEMMIBEN nem hasonlítana.Felesleges lenne emlékezni bármire is.Csak a jelenre lenne értelme koncentrálni.Ebben a világban ezt szoknánk meg,ez lenne logikus.
  Vagy képzeljük el ,hogy születésünktől kezdve egy gravitáció nélküli világban élünk.Feldobnál egy követ és ha az visszaesne ,a meglepetéstől elakadna a lélegzeted.Mert ellent mondana a megszokott tapasztalatoknak,”logikának”.

  Ezzel elméleti szinten be is bizonyítottam ,hogy a világ csak egy ingerhalmaz és hogy a logika nem több mint egyszerű tapasztalat.